szlogen_hu
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat, mint vezető partner irányításával megvalósuló, ROHU456 azonosítószámú projekt keretében a térség fenntartható fejlesztésének megalapozása, turizmusának és vonzerejének növelése érdekében létrejövő koherens határon átnyúló turisztikai térség kialakítása történik, a meglévő épített kulturális, történelmi és természeti örökségi értékekre alapozva.

Projekt alapadatok:

Projekt címe: Easing Access to Systemic Discovery of Our Origins and Resources (EASYDOOR)

Projekt összes elszámolható költsége: 12 504 461,95 EUR

Projekt teljes ERFA-hozzájárulás (támogatás): 10 622 264,99 EUR

„Kölcsey” Nonprofit Kft. konzorciumi tagi költségvetése:

  • Összes elszámolható költség (100%): 2 208 668,79 EUR
  • ERFA-hozzájárulás támogatás (85%): 1 877 368,47 EUR
  • Hazai társfinanszírozási támogatás (10%): 220 844,80 EUR
  • Saját hozzájárulás (5%): 110 455,52 EUR

Projektmegvalósítási időszak: 2020.10.01.-2023.01.31.

A projekt célkitűzései:

  • a természeti örökség megőrzése, védelme és népszerűsítése környezeti szempontból is fenntartható módon;
  • a turisztikai célpontok, a történelmi és kulturális örökség vonzóbbá tétele fejlett informatikai és interaktív elemekkel a fiatalabb generáció számára is;
  • az immateriális és tárgyi örökség fenntartható és hatékony hasznosítása átfogó marketing és informatikai tevékenységek révén.

A projekt célja, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg és Szatmár Megye természeti és kulturális örökségét interaktív és korszerű módon mutassa be, illetve összekösse a már meglévő turisztikai attrakciókat, azok szinergiáit erősítse. A fejlesztések helyszínei meglévő vonzerők közelében találhatóak, így további programot adnak a látogatóknak a vonzerő közvetlen környezetén túlmenően is, növelve a vendégéjszakák számát a teljes térségben. A projekt fejlesztési kezdeményezései nem kizárólag egyetlen speciális korosztályra fognak összpontosítani, sokkal inkább arra, hogy kifinomult turisztikai kínálattal, marketinggel és informatikai eszközökkel keressék meg a régió összes turistáját és lakóját.

„Kölcsey” Nonprofit Kft. projektelemei, tevékenységei:

  • Természeti örökségi vonzerő helyszín fejlesztése (1 db): Nagykálló (Harangod), Öko Park és Látogatóközpont II. ütem
  • Vidéki turisztikai tudósítói hálózat kialakítása, határon átnyúló területi relevanciával: Mátészalka (Bereg), Kisvárda (Szabolcs), Fehérgyarmat (Szatmár, beleértve Szatmár megyét [RO] is), kis léptékű marketingtevékenységek megvalósítása
  • Online és offline marketingeszközök fejlesztése és alkalmazása, kommunikációs terv elkészítése

Az EASYDOOR című projekt az Interreg V-A RomániaMagyarország Program keretein belül valósul meg, az Európai Regionális Fejlesztési Alapon keresztül az Európai Unió támogatásával.
 
ro_logohu_logo

 
interreg-rohu.eu
Jelen weboldal tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.