2023 August 18. - Közzétette: KölcseyTV

Víg-Kend - 2023. augusztus 18.

A tartalomból:


Nyíregyházán is bemutatják a Bogyó és Babóca színpadi változatát.


Keresztes Attila marosvásárhelyi rendező vezetésével tartanak workshopot Nyíregyházán. Az ötlet Pregitzer Fruzsina színművésztől származik. A vidéki színházak nem szerveztek még ilyet, ezért is izgalmas ez a lehetőség a teátrum számára.


Idén negyedik alkalommal rendezték meg Csengerben a CSAK! Fesztivált és Workshopot Eszenyi Enikő szakmai vezetésével, ahol szombaton a közönség a Bársony spirál című kisfilmet láthatta.


A 18. Nyíregyházi Husztártalálkozót rendezik meg augusztus 26-án. A részletes programról Bene János fog beszélni a stúdióban.


Festményeken, textileken és fotókon mutatkoznak be Nyíregyháza 2022-es képzőművészeti ösztöndíjasai.


18. alkalommal rendezték meg Nyírbogáton a Bogáti Forgatagot, erről láthatják bejátszásunkat.


A vallások közötti párbeszéd lehetőségeit keresték a hazai és külföldi fiatalok Nyíregyházán. A Mustárház az Erasmus plusz keretében 5 ország 25 résztvevőjével indított ifjúsági csereprogramot.


Drávucz Rita világ- és Európa-bajnok vízilabdázó 9 éves kislányának egy speciális beavatkozásra van szüksége, hogy önállóan járhasson. Erre a kezelésre gyűjtenek most, a programba pedig Roma Ádám pedagógus is bekapcsolódott.


„Itthon vagyunk” címmel rendeztek Vármegyei Identitás Fesztet a Sóstói Múzeumfaluban, ebből láthatnak egy rövid összeállítást. 


Siklódy Ferenc grafikusművész is bemutatkozott a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban. Ebből is láthatnak egy kis ízelítőt.




Címkék: